Tine Enger, f. 1965, er oprindelig fra Odense.

Hendes samtidskritiske bøger har dybe rødder i naturen, spændende miljøer, anderledes mennesker og stærke kvindelige hovedpersoner på kanten af Danmark og på kanten af liv og død.

Typiske temaer i Tine Engers bøger er kontrol, magt og identitet - med et kritisk blik på modernitetens fælder.

Tine Enger har lidt af en international baggrund. Hun har aner i Wales, Skotland, England, Norge og selvfølgelig Danmark og har boet flere steder i Danmark og har været bosat i Frankrig, Tyskland og bor nu i Sverige. Det danske har altid været udgangspunktet, og er det sprog Tine Enger foretrækker at skrive på, selv om hun både behersker engelsk, fransk og tysk - og forsøger sig på det svenske.

Tine Enger læste dansk-nordisk på Syddansk Universitet i Kolding, hvor hun har koncentreret sig om litteratur fra 2003 til 2006, og blev bachelor.

Det er denne interesse for litteratur, der i dag er hendes arbejdsområde, som forfatter og foredragsholder.

Når Tine Enger skriver romaner, er hun researchende forfatter. Og hun er ret vild med at skrive i krimigenren, men selve krimi-plottet er kun én af motorerne, der driver historien fremad. Det vigtigste for Tine Enger er ikke plottet med forbrydelsen, men miljø- og personbeskrivelserne, helst hvor stærke kvinder uden flæb sættes i spil. Og så har Tine Enger et samfundskritisk blik på modernitetens faldgruber.

Tine Enger er blevet kaldt en nordisk femikrimi-forfatter af forfatter Frank Egholm Andersen i Den nordiske femikrimi, Læbestiftslitteratur eller fornyelse af en genre, Bogforlaget HER&NU, 2008.

Tine Enger er medlem af Dansk Forfatterforening,

Dansk-Svensk Forfatterselskab / Danskt-Svenskt Författarsällskap, interessesammenslutningen Jyllands Forfattere og Netværk af Sønderjyske-Sydslesvigske Kulturkvinder.

Tine Enger har været medstifter af interessesammenslutningen Jyllands Forfattere i marts 2008 og har været tovholder de første år af Jyllands Forfatteres virke.

2008 blev Tine Enger optaget i KVINFOs Ekspertdatabase.

Inden Tine Enger blev forfatter og foredragsholder, har hun været ansat hos blandt andet Coopers & Lybrand, CitiBank, Enterprise Advertising, L’Oréal og Parfums Christian Dior.

Tine Enger er oprindeligt udlært som revisorassistent, er merkonom i markedsføring og har blandt andet arbejdet som produktchef hos L’Oréal, og senere som nordisk marketingchef og medlem af ledelsesgruppen hos Parfums Christian Dior. Hun var med til at etablere Parfums Christian Dior som datterselskab i Norden. Tine Enger har også været en del af den arbejdsgruppe, der udviklede konceptet til science-parken Danfoss Universe på Als. Herudover har Tine Enger også været medlem af Sønderborgs ProjectZero’s Advisory Board.

Tine Enger lavede en række interviewartikler med kendte og ikke kendte til Cimber-Sterlings inflight-magasin Flyaway fra 2006 til 2012. I samme periode var hun fast klummeskribent for Flyaway, hvor hun delte klummen med Lotte Heise, Jane Aamund og Anders Lund Madsen.

Tine Engers kradse, moralske og humoristiske klummer findes i klummesamlingen Udkantsdanskerne - helt tæt på ...

Tine Enger debuterede med romanen Fjern på Borgens Forlag i 2005. En anmelder kaldte Fjern en Vestkyst-krimi. Fjern viser de menneskelige konsekvenser af et juridisk overgreb på en egn.

Du kan læse mere om Tine Engers bøger under ‘Udgivelser’.

Noget om

Tine Enger ...